1063. Budapest, Bajza u.
inform (kukac) fitbodyteam pont eu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Főoldal
Edzés-, életmód vizsgálat
Rólunk
Cikkeink
www.facebook.com/fitbodyteam/
Óráink

 

 

 


Edzéshatékonyság mérés, életmód vizsgálat

Új, részletes tájékoztató hamarosan!

 

Ha valaki sportolóként edzést végez, lényeges számára, hogy tudja, az általa végzett edzés milyen hatással van a szervezetére. Az edzéselméleti ismertek megszerzése során előkerül az a görbe, mely megmutatja, hogy az adott edzésmunka, és a regenerálódásra szánt idő milyen viszonyban áll egymással. A fizikai fejlődésünk, egészségünk érdekében el kell kerülni, hogy kialakuljon a túledzettség, a kimerülés állapota.

 

Irodai dolgozóként, a rendszeres munkahelyi stressz, vagy az otthoni problémák miatti feszültség igénybe veszi az egészségi állapotunkat, jelentős hatással van az életünkre. Előfordulhat, hogy, bár rendszeresen próbálunk időt fordítani a személyes töltődésünkre olvasással, relaxációval, de gondolataink továbbra is feladataink, problémáink körül forognak, így a várt töltődés elmarad. Ugyanakkor bizonyos embereknél olyan hétköznapi tevékenységek nyújtanak fizikai, szellemi töltődést, melyekről nem is gondolnánk (kertészkedés, vásárlás, egy sütemény sütése!). Másoknak a legkisebb tevékenység is komoly fizikai aktivitást jelent. Ezeket tudjuk vizsgálni egy kicsi, testünkre tehető készülékkel.

 

Az állandó mérés választott csomagtól függően 3-5-7 napig tart. Ez alatt kizárólag a fürdés, zuhanyzás, úszás idejére kell levenni a műszert, és folyamatos tevékenységnaplót kell készíteni. Ebben fel kell jegyezni minden tevékenységünket kategóriákba sorolva (pl.: munkahelyi tevékenységek, megbeszélések, olvasás, utazás, relaxáció, házi munka, sport tevékenység). A készülék valóban EKG pontossággal méri a pulzust, figyelembe véve a variabilitást, a légzést. Ezen értékek és a vizsgált személy életkora, testsúlya alapján kiszámolja a ledolgozott kalóriák számat.

 

Edzőtársak, munkatársak, házastársak együttes vizsgálata eseten összehasonlítható az azonos, vagy hasonló terhelés, napi aktivitás, és az egyénre gyakorolt hatása..

 

Az adatokat szakértőnk kiértékeli, és javaslatokat tesz a pozitív fejlődésnek megfelelően. (Bizonyos esetekben, akár szakorvosi vizsgálat lehet a következő lépés!)

 

Az alábbi grafikon egy folyamatos fejlődést, töltődést ábrázol

 

 

Egy edzés edzésen belüli felépítése, a középső harmadban egy intervall evezés hatása látszik (VO2max értékek).

 

 

Egy napi rutin részlete. Az vizsgált személynek a sütés, töltődést okoz. 19 óra körül két rolleres városi közlekedés edzéshatása is látszik (pulzus majd VO2 max értékek).

 

 

 

Ezt a szolgáltatásunkat cégeknek, vállalkozásoknak is ajánljuk, mivel a készülékkel pontosan kiszűrhető a vezetőket, dolgozókat érő munkahelyi stressz. A vizsgálatot anonim formában is végezhetjük..

 

Minden esetben javasolt 6-12 hónap múlva egy ellenőrző vizsgalat.

 

A készüléket az Elte-n vizsgáljuk és a kereskedelmi forgalomban kapható pulzusmérő órákkal, övekkel rendszeresen összehasonlító teszteket végzünk.