1063. Budapest, Bajza u.
inform (kukac) fitbodyteam pont eu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Főoldal
Edzés-, életmód vizsgálat
Rólunk
Cikkeink
www.facebook.com/fitbodyteam/
Óráink

 

 


A mellizom edzése szoptatás alatt

Az elmúlt időszakban a mellizom edzésével kapcsolatosan jutott eszembe egy részterület, és gondoltam itt is zanzásítom a most készülő szakdolgozatomban szereplő ide vonatkozó részt.

A mellizom edzésének kérdéskörét jártam körül szoptatás ideje alatt. A neten fellelhető cikkekben megoszlanak a vélemények. Van, amelyik kategorikusan ellenzi, mert megváltozik a tej tétele, íze többek között a fellépő izomláz miatt. A másik megengedőbb, csak óvatosan. A harmadik típus nem is érti a felvetést. A személyi edzői praxisomban párhuzamosan két kismama is volt, akit érintett a probléma, ezért kulcsfontosságú volt a kérdés.

Szabad-e edzeni a mellizmot szoptatás ideje alatt?

Mindkét megkérdezett gyerekorvos azt mondta, hogy szabad. Természetesen finoman kezdtük ilyen téren a közös munkát. Bár a két anyuka sport előélete teljesen más, az egyik több éves versenyzői múlttal rendelkezik, nagy fokú kardiovaszkuláris állóképességgel, terhelhetőséggel. A másik évekkel ezelőtt aktívan, heti 3-6 alkalommal, társastáncolt. Az edzések kezdetén mindkettőnél jelentkezett több, kevesebb izomláz. Folyamatosan figyelték babáik szopizásának változásait, de semmit nem tapasztaltak. Valószínű, nem lett más a tej íze. Vagy, ha igen, ez nem zavarta őket.

Tudom, nem szignifikáns a mintavétel, de talán elgondolkodtató.