1063. Budapest, Bajza u.
inform (kukac) fitbodyteam pont eu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Főoldal
Edzés-, életmód vizsgálat
Rólunk
Cikkeink
www.facebook.com/fitbodyteam/
Óráink

 

 


A roller, mint közlekedési eszköz

Pár éve rollerezek. Közlekedés képpen. Mert kellett egy olyan "jármű", ami gyors, és felvihetem a tömegközlekedési eszközökre.

Mivel a belvárosban mozgok, autót minimálisan használok. Utálom a dugókat, hogy fizetni kell a parkolásért, ha egyáltalán találok 10-20 perc után parkolóhelyet.

Vehettem volna még egy összecsukható kerékpárt, de nem volt rá 100-200 e Ft-om (vagy több?).

Szóval, inkább kerestem egy rollert, tizenezer forintért.

És bevált.

Egyrészt mindent nagyságrendekkel gyorsabban érek el, mint gyalog. Kb. egy átlagos hosszútávfutó sebességével. (5-ös, 5:10-es iram, ha ez mond valamit :-))

Másrészt, mint egy tíz napos mérésemből kiderült, rendkívül hatékony aerob-kardio eszköz. Mondjuk az én sebességemmel a kifullasztó edzés tartományában mozgok. Persze tudom, ez a szmogos belvárosi levegőben nem a legjobb.

2014-ben, amikor megvettem, munkába járáshoz használtam, de még nem érdekelt, hogy mennyit mehetek vele. 2015-ben kb. 30 km távot jegyeztem fel, és még legalább ennyit mehettem regisztrálás nélkül. 2016 januárjában 30 km-nél tartottam. Ezek jellemzően 1,5-2 km-es távokból jöttek össze.

Ja! És a rolleres is egy közösség. Egymásra mosolygunk, ha összefutunk egy ismeretlennel. (Lektorom kiegészítése: Neked van erőd mosolyogni rollerezés közben? Én örültem, ha rajta bírtam maradni)

Ennek kapcsán érdekesség, hogy Hollandiában és Belgiumban is rollereztem. A hatalmas kerékpáros közösségben. És úgy néztek rám, mint egy földönkívülire. Nem is emlékszem, hogy láttam-e mást ezzel közlekedni.