1063. Budapest, Bajza u.
inform (kukac) fitbodyteam pont eu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Főoldal
Edzés-, életmód vizsgálat
Rólunk
Cikkeink
www.facebook.com/fitbodyteam/
Óráink

 

 


Milyen életkorban mit sportoljunk?

Ez is gyakran felmerülő kérdés.

 

10-12 éves korig az a fontos, hogy a gyerekek rengeteget ugráljanak, mozogjanak, másszanak, hintázzanak. Az izomzat alap kialakulásában, az idegrendszer normális működésében van ezeknek nagy szerepe.

 

14-18 éves korig alakítható a kardiovaszkuláris rendszerünk, állóképességi sportokkal (kerékpár, evezés, túrázás, futás). Ez meghatározza teljes további életünk során a szívünk működését, állóképességünket, és a sporttudomány jelenlegi tudása szerint ez később jelentősen nem fejleszthető. Ebben az időszakban még nem javasolt a testépítés, edzőtermekbe általában nem is engednek be 16 évnél fiatalabbakat. Inkább a sajáttestsúlyos, funkcionális jellegű edzés javasolt, mellyel erő-állóképességet, erőt, izomzatot is fejleszthetünk megfelelő edzésfelépítéssel, sőt, a zsírégetésben is fontos szerepe lehet.

 

30-40-50 év felett gyakran szeretnének az emberek (újra?) mozogni kezdeni, mert az évek alatt csökkent az állóképességük, vagy már zavaróan sok súlyfelesleg rakódott rájuk. Ilyenkor kiemelten fontos a fokozatosság. A terhelést, a távok adagolását is finoman kell kezdeni, mert különben sérülés lehet a vége! És itt van kiemelt feladata egy személyi edzőnek!