1063. Budapest, Bajza u.
inform (kukac) fitbodyteam pont eu
 • Válasszon az alábbi lehetőségek közül:
Főoldal
Edzés-, életmód vizsgálat
Rólunk
Cikkeink
www.facebook.com/fitbodyteam/
Óráink

 

 


Az edzés hatékonysága - A táplálkozásról általában

Gondolom, többen hallották már azt a mondást, hogy a kocka has a konyhában készül.

60-70 %-ban a táplálkozástól függ a testképünk.

Ha az étkezésünk nincs rendben az összetétel, a "hasznosság" tekintetében, végezhetünk bármilyen kemény edzést, lehetünk bármilyen kitartóak, nem, vagy nehezebben jön eredmény, ráadásul nem azt kapjuk, amit szerettünk volna.

Izmosodhatunk, javulhat az állóképességünk, de mindez egy fedő réteg alatt marad. Ez persze nem feltétlenül probléma, ha valaki jól érzi magát a bőrében.

Egy ismeretterjesztő csatornán láttam egyszer egy kísérletről készült filmet. Abban több hasonló adottságú, testalkatú, túlsúlyos emberrel végeztek egy tesztet. Annak az volt a lényege, hogy különböző módszerekkel változtattak az életükön, és azt vizsgálták, hogy melyikkel érik el a legnagyobb testsúlycsökkenést. Az első ember aerobik órákra járt, a második súlyzós edzést végzett, a harmadik csak a táplálkozását változtatta. A néhány hetes időszak után az utolsó érte el a legnagyobb fogyást.

Természetesen ez a teszt nem vehette figyelembe az egyének eltérő előzetes fizikai állapotát, a szervezetük hatékonyságának eltéréseit, az emésztési rendszerük különbözőségeit.

Ráadásul a mintavétel sem volt reprezentatív.

De az eredmény elgondolkodtató.